Petra Bařinová | | U16

Aritma U16 – Střešovice 1:5 ( 0:2 )

  Derby Prahy 6 se odehrálo zcela v režii našeho soka a výhra 5:1 je ještě milosrdná vzhledem k naší předvedené hře.

    Gratulujeme soupeři k přístupu k utkání a bojovnosti a naši hráči by se měli chytit za nos, dát ho hodně dolů a pokud možno vůbec v Praze a okolí neříkat, že jsou fotbalisté. Všichni do jednoho jsou namistrovaný, ještě jsme neprohráli a vůbec jim nedochází, při vší úctě k jakémukoli soupeři, že doposud proti nám nastupoval soupeř z kategorií zájmových kroužků z velmi slabou úrovní. Bohužel většina z našich hráčů do této kategorie taktéž patří, aniž by si to uvědomovali.

Tyto zápasy rozhodují rozdíloví hráči a pokud na naší straně nezahrají, nemají svůj den či dokonce začnou hrát jen na sebe dopadne to jako v tomto případě a rozdílový hráč na straně soupeře si s námi dělá co chce. Soupeř nás přehrával zejména ve středu pole, kdy oba naši středopolaři byly dnes na hřišti za panáky vedle kterých se soupeř proplétal bez sebemenších problémů. O obranné čtveřici ani nemluvím. Konečně mají proti sobě útočníka, kterého mají bránit a tím zlepšovat i své schopnosti, jsou na něj upozorňováni a celá obranná čtveřice byla na hřišti za patníky, které by snad ani nenaštvalo, kdyby si je soupeř označkoval jako to dělají psi. Jak chceme nastoupit proti soupeřům jako jsou Ďáblice či Háje, to si pojedeme pro příděl 10-ti gólů? To nemusíme chodit trénovat, marnit čas a rozčilovat se. Fotbalem se bavíme, ale všechno má své meze. Flákat se po  hřišti prostě nejde, kopaná je kolektivní sport a kdo si myslí, že je právě ten rozdílový hráč, tak to musí ukázat i na hřišti a nejen řečmi kolem sebe.  Pokud nemáte zájem naslouchat, poprat se o výsledek a nekoukat neustále na chyby kolem sebe pak je lepší skončit. Nevadí mi, když hráč neumí pořádně kopnout do míče, nemyslí mu to ( myšleno fotbalově ), ale řvu vzteky nad leností a nedisciplinovaností.

  Řekneme-li hráči, že by měl zlepšit danou věc, která nemá nic společného s technikou, ale jen pohybem a on to po celé utkání dodržuje a snaží se, pak nemůžeme říct ani slovo při nějaké chybě či chybičce. Naopak chválím toho hráče jako v tomto případě výběhy a postavení Adama Basla. Pokud středním obráncům říkám, že mají vystupovat, zajištovat se a hlavně mluvit a oni se mi na hřišti srazí hlavami, pak je musím označit jen za pitomce, kteří nechtějí naslouchat či mi řekněte jakým jazykem mám začít mluvit já, abychom si rozuměli. Abych nenechal niť suchou ani na kapitánovi. Ten by se měl dohodnou s obránci na tom samém. Pokud říkám zrychli hru, nechoď do nesmyslných kliček mezi tři hráče a ty to neustále děláš a ještě ztrácíš 90 % míčů pak budu i pro tebe muset vymyslet jiný jazyk. Pro všechny platí, že nefotbalovost musíš nahradit bojovností. Trénováním, pílí a úsilím se třeba ta fotbalovost dostaví, ale nesnažte se hrát si na fotbalisty. Neumíte se nahecovat, zdravě naštvat a po hřišti jen bloudíte, sníte o tom, jak Vám to kope a rozčilujete se, když vám spoluhráč nenahraje.  Ono to ale nejde, pokud jeden hráč neumí nahrát a druhý je líný si naběhnout, pak je to neřešitelná situace. 

 

Přísnější měřítko dnes snesou akorát Basl a Karger

Branka:  Vožický

  

Další kol

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 20. kolo
Aritma PrahaDomažlice
Muži B | 20. kolo
ŘeporyjeAritma Praha
U19 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov
U17 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 13. kolo
Aritma PrahaNebušice
U14 | 21. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha
U13 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha
U12 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha