Petra Bařinová | | Muži A

Trenér má nepřímou asistenci, smál se Bogár, hrdina Aritmy

» Nemusíte odmakat celý zápas, když se chcete stát hrdinou utkání. Střídajícímu Igoru Bogárovi z Aritmy k tomu v derby na Motorletu stačilo pár vteřin. Tomu se říká: přišel, viděl, zvítězil. „Na hřiště jsem šel kvůli penaltovému rozstřelu a dopadlo to jinak,“ smál se Bogár chvíli poté, co zajistil týmu z Vokovic výhru 2:1.

Co vám blesklo hlavou, když jste rozhodl?
Byla tam euforie, to je jasný. Vždyť jsem byl na hřišti pár vteřin. Něco podobného se mi povedlo poprvé v životě, byla to nádhera, všichni měli radost. Ten pocit byl určitě lepší, než když dáte gól třeba v šedesáté minutě.

Přitom jste se měl v podvědomí chystat spíš na penaltu, ne?
To je pravda. Kvůli tomu mě tam trenér poslal. Nakonec jsme ale ještě měli rohový kop a pokyn trenéra byl jasný: měl jsem jít na zadní tyč. Takže má trenér u vítězného gólu nepřímou asistenci. Padlo to tam a následná radost byla obrovská.

V minulé sezoně jste s Motorletem hráli dvakrát na penalty…
Už jsme si říkali, že je to tady zase. Vždycky jsme vedli a oni vyrovnali. Teď se to stalo znovu, už jsme se chystali, že nás penalty neminou.

V téhle sezoně jste je ale ještě nekopali. Bilanci v nich nemáte dobrou, jste rádi, že je kopat nemusíte?
Máme s těmi rozstřely hodně špatné zkušenosti, tak se jim vyhýbáme. Když se vyhrává za tři body, je to lepší, doufám, že to takhle půjde i dál.

Motorlet měl ve druhé půli tlak, hnal se za vyrovnáním. Jak těžké to bylo sledovat z lavičky?
Je pravda, že to bylo těžké. Věděli jsme, že to tak bude. Oni mají ambice. Dobře jsme se připravili a zvládli to.

Vyhráli jste další těžký zápas. Naopak soupeři ze spodku vás občas zaskočí. Čím to vysvětlíte?
Začínáme si pomalu myslet, že nám to jde lépe proti těžším protivníkům. Přemýšlíme o tom. Nejspíš je to tak, že se na lepší týmy člověk víc vyhecuje než jindy. Když jsme hráli třeba před týdnem s Ostrovem, nedalo se na to z naší strany skoro koukat. Mrzí nás to, když získáme body proti silnému soupeři a pak to nepotvrdíme a rozdáme body někomu slabšímu.

Takže máte v hlavě, že jste favority?
V téhle soutěži je každý zápas jiný, někdo je v tabulce níž, ale slabší je jen papírově. Záleží vždycky na tom, jak k tomu přistoupíte a podle toho vypadá výsledek. Je to i o hlavě. Přijedete k týmu, který má v tabulce pět bodů a vypadá to jasně. Jenže skutečnost pak mnohdy bývá jiná. A zvláště, když takový soupeř dá gól.

Takže základem všeho je dobrá defenziva. Na Motorletu fungovala skvěle, že?
Určitě. Snažili jsme se na sto procent. Hlavně jsme nechtěli inkasovat jako první, bylo by těžké tady dotahovat. Dlouho jsme drželi čisté konto. Ani jsem neviděl, jaký gól jsme dostali, rozcvičoval jsem se. Ale je pravda, že posledních dvacet minut jsme si koledovali, abychom dostali gól. Naštěstí se potom ještě jeden povedlo vstřelit.

Ten příběh o nástupu z lavičky a vítězném gólu za pár sekund je skoro jako fotbalová pohádka. Budou vám ho kamarádi věřit?
Vypadá to hodně zvláštně, co? Byl to nejrychlejší gól, co jsem kdy po nástupu na hřiště dal. Možná si lidi budou myslet, že si dělám legraci. (směje se)

Byl to váš čtvrtý gól, jste nejlepším střelcem týmu…
To je pravda. Doufám, že do konce sezony ještě nějaký přidám.

Ani jste nehrál v základní sestavě. Proč?
Nevyšel mi minulý zápas a byla to také součást taktiky, s níž jsme na Motorlet jeli. Bylo to z naší strany defenzivnější, bylo třeba, aby hráli rychlejší kluci. Počkal jsem si na tu šanci na lavičce…

A teď je Aritma minimálně na podzim pražským divizním králem, protože vyhrála i na Admiře. Co vy na to?
Je to hezký. Obě derby jsme navíc hráli navíc u soupeřů, o to je to lepší. Tak doufám, že to pak ještě potvrdíme doma.

 

Zdroj : Fotbalpraha.cz,   autor : René Machálek

 

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 23. kolo
PříbramAritma Praha
Muži B | 23. kolo
Aritma PrahaPřední Kopanina
U19 | 23. kolo
MeteorAritma Praha
U17 | 23. kolo
MeteorAritma Praha

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 23. kolo
Roudnice nad LabemAritma Praha
U14 | 23. kolo
Roudnice nad LabemAritma Praha
U13 | 23. kolo
Aritma PrahaFK Varnsdorf
U12 | 23. kolo
Aritma PrahaFK Varnsdorf