Petra Bařinová | | Muži A

První jarní kolo a prohra na penalty

16.kolo divize skupiny A  

SK ARITMA PRAHA - FK Admira Praha  0:1 (0:0) pk 2:4

sobota  11.března 2017                             

10:15h Aritma 

Statistiky

   Branky :

   ŽK : Ambrus – Paťha, Vosický, Horák, Šimek

   ČK : Kozel, Modr - Michálek

   Diváků :  290

   Rozhodčí : Tomáš Ulrich – Adam Trska, Jan Švorc, delegát – Vlastimír Langer


   SK Aritma: Stareček – Turák, Troníček, Ambrus, Rybka(77.Květoň), Baran, Modr, Junek,  Turbák(58.Volek, 89.Bogár) Hrabák, Kozel. Trenér: Tomáš Kubr

  

Nemohl být spokojený na sto procent, to po trenérovi týmu, který nezíská tři body, nemůžete chtít. Pyšný ale na svůj tým Tomáš Kubr být mohl. Aritma odmakala derby s Admirou, a i když nakonec prohrála po penaltovém rozstřelu, nezklamala. „Po zápase jsem taky kluky pochválil,“ řekl Kubr.

Čekalo se, jak Aritma derby rozjede. V Kobylisích na podzim vyhráli Vokovičtí senzačně 2:0 a i teď proti rivalovi, který se netají postupovými choutkami, odehrála skvělý zápas a podruhé od něj nedostala ani gól. „Nepatřím k těm, co po prohře chválí a po výhře tvrdí, že bylo všechno bezvadný. Vždycky si najdeme dobré věci i ty špatné. A na ty dobré se snažíme navazovat,“ shrnul první dojmy trenér Aritmy.

Do tabulky si jeho svěřenci připočítali jen bod, jenže vyčíst jim toho moc nemohl. Utkání odmakali a navíc sedmdesát minut Aritma odehrála bez dvou vyloučených, Admira hrála o deseti. Nejdřív se do sebe pustili hlavami domácí Kozel a hostující Michálek a sudí Ulrich tasil pro oba červenou. O devět minut později se pakoval ze hřiště domácí Modr, když uprostřed hřiště zajel do Zahálky.„Zápas se vyvíjel prapodivným způsobem. Myslím, že ta druhá červená pro nás byla hodně přísná. Když bych čekal kartu, tak určitě žlutou,“ posteskl si Kubr. Jenže s verdiktem už nešlo nic dělat, jeho tým měl osm mužů v poli.

Trenér týmu z Vokovic má jasno, že vyhrocený průběh derby měl na svědomí tým z Kobylis. Především pak útočník Bohumil Nádeníček. „Ten to ovlivnil nejvíc, když si šel na začátku úplně nesmyslně a zbytečně pro penaltu. Nevím, jestli dostal takový pokyn, ale zařval a úplně bez ničeho,“ vyprávěl Kubr. „Odstartovalo to pětiminutovku.poštuchování na hřišti i na lavičkách.“

Je pochopitelné, že byla Aritma na situace v pokutovém území háklivá. Na podzim v derby zahrával tým z Kobylis v derby pokutový kop: Nádeníček jej neproměnil, a když jej sudí nechal opakovat, opět penaltu zahodil. „Kluci mají v paměti tu hodně přísnou penaltu. Teď tam byly obavy, že se to bude opakovat. Proto byly na hřišti emoce,“ myslí si Kubr.

Stojí si za tím, že kdyby jeho týmu nescházeli dva vyloučení, zvládl by mač ještě lépe. „Vím, že na kdyby se nehraje. Ale budu hodně neskromný, nejspíš poprvé v kariéře, ale řeknu, že je škoda, že se nehrálo v plném počtu. Kdyby to tak bylo, tak si myslím, že bychom to zvládli lépe. Nejenom herně, i v tomhle počtu jsme působili organizovaněji, fotbalověji. Nerad bych Admiře křivdil, my jsme si vytvořili vyloženou šanci, to soupeř neměl,“ hodnotil derby ze svého pohledu trenér Aritmy.

Nutno přiznat, že domácí měli hodně velkou šanci, kterou neproměnil Turbák. „Rybka mu tam dal krásný oblouček za obranu,“ pochválil útočníka trenér. Jenže obrana Admiry zvládla nebezpečí odvrátit, aniž by gólman Víšek musel řešit zapeklitou situaci. To byl problém celé Aritmy. Místo toho, aby její hráči slibně rozjetou akci zakončili střelou, tahali míč, až o něj přišli. Trenér si nemyslí, že jeho svěřencům chyběla na zakončení síla.

„Nebylo to vyšťavením. My chceme, aby každá akce byla zakončená. Nutíme je do střelby a té tam mělo být víc,“ všiml si Kubr, kterého mrzí, že jeho tým není směrem dopředu produktivnější. „Gólů moc nedáváme, ale taky jsme jich moc nedostali. Zatím jsme inkasovali dvacetkrát a to jsme dostali pět gólů v Karlových Varech a čtyři v Mariánkách. Na dobré obraně to máme postavené,“ připustil Kubr.

Admira přitom za 180 minut hry nedala sokovi z Vokovic ani gól, což je skvělá vizitka pro defenzivu.

Když měl trenér Aritmy najít další faktor, který pomohl jeho týmu k tomu, že zvládl zápas dovést alespoň k remíze 0:0, našel ho ve skvěle připraveném hřišti. „Chci za to moc poděkovat všem lidem, co se o trávník starají. Ve čtvrtek to vypadalo, že se ani nebude hrát, a hřiště nakonec bylo výborné,“ pochvaloval si Kubr.

Na umělou trávu nechtěla Aritma zápas překládat. Přírodní pažit týmu svědčil. „Před týdnem jsme hráli generálku na přírodní trávě, to nám pomohlo. Po zimě na umělce, když pak vlezete na trávu, tak je to znát. I díky tomu jsme byli pohyblivější, lepší,“ myslel si Kubr.

Dodatečný penaltový rozstřel nebyl v minulé sezoně oblíbenou disciplínou Vokovických. „To jsme byli snad nejhorší v republice,“ uznal trenér Aritmy.

Během podzimu však Aritma většinu rozstřelů vyhrála. „Jenže při posledním podzimním utkání s Klatovy jsme to nezvládli a teď proti Admiře zase. Ani jsme penalty netrénovali, nechtěli jsme to přivolávat,“ přiznal Kubr.

Jinak prý střelbu z penaltového puntíku na Aritmě pilují každý týden. A dokonce se snaží hráče dostávat pod tlak, kdy je určen sazebník, kolik musí dát každý do kasy, když nepromění. První penalta je za stovku, pak se suma vždy násobí dvěmi až do doby, než hráč vstřelí gól. „Už se stalo, že hráč platil osm stovek,“ usmál se Kubr.

Zdroj : René Machálek, sport.cz, fotbalpraha.cz, aritma.cz

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 24. kolo
Aritma PrahaTachov
Muži B | 24. kolo
ZlíchovAritma Praha
U19 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš
U17 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U14 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U13 | 24. kolo
FŠ LitvínovAritma Praha
U12 | 16. kolo
Dukla jižní MěstoAritma Praha