Petra Bařinová | | U17

U17 Aritma - Klánovice 5:2 ( 2:1 )

Aritma - Klánovice  5:2 ( 2:1 )

Ne 18.10. 13:30h Aritma

Branky: Herman 2x, Aliyev 2x, Dub

První mistrovské utkání této sezóny na UMT proti soupeři ze spodních pater tabulky.

  Z naší strany slušný zápas, kdy jsme se snažili hrát fotbal a přestože nám dnes malinko (poprvé v této sezóně) hořela obranná řada, dovedli jsme utkání ke zdárnému konci a potvrdili roli favorita.

  Dnes se konečně, alespoň náznakem, plnily pokyny z tréninků, začali jsme střílet ze střední vzdálenosti, nebáli jsme se hrát a přes množství chyb v rozehrávce tam byly i slušně vypadající náznaky kombinací, které chceme produkovat. Nutno podotknout, že i díky volnosti, kterou nám soupeř dával. Bohužel i my opět dostupovali hráče pozdě a ve většině případů se k nám dostal pumlíč po chybné rozehrávce soupeře. V dalších zápasech je třeba zlepšit pohyb bez míče, nebude tolik prostoru a hlavně času na zdlouhavé převzetí míče a pomalou rozehrávku. Je třeba nebát se hrát, nebát se kazit, ale při každé ztrátě míče ihned bojovat a nerozhazovat rukama či neklopit hlavu směrem k zemi a všem se 10x omlouvat. Pokud se někomu běhat nechce, nemůže hrát. Pokud by se někdo na hřišti přetrhl, aby získal míč, ale hned první rozehrávkou ho opět ztratí, je mi na tom hřišti milejší než hráč co nezkazí přihrávku, ale za nikoho nemákne a nevybojuje žádnou ztracenou merunu.

  Obranná činnost dnes ne, že by nefungovala, ale bylo tam množství chyb, které jsme dříve nedělali. Oba stopeři šli klidně do souboje s jediným útočícím hráčem. Stoper vylítl k lajně kde začal bojovat o míč a nechal beka klidně přihlížet a ten mu fandil. Žádné zajišťování, nulová komunikace a nikdo nic neřídil. Krajní obránci bez chuti hrát směrem dopředu. Např. s Motorletem bychom dostali minimálně bůra.

  Přechodová fáze oproti jiným zápasům byla dnes dobrá. Představoval bych si daleko větší pohyb bez míče a o mnohem méně zbytečného držení míče. Záloha nám zahrála dnes celkem dobře a hlavně díky záložní řadě se nám podařilo vyhrát. Opět nutno podotknout, a to bez urážky k soupeři, že gólman soupeře neměl svůj den a za normálních okolností bychom tak jednoznačně nevyhráli.

  Útočná činnost...stále náš největší problém. Nemůžu vytknout snahu, ale ani ve škole se za snahu nedávají lepší známky. Tam je taky potřeba něco umět.

 

Nejlepší hráč Aritma: Hamouz

 

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 23. kolo
PříbramAritma Praha
Muži B | 23. kolo
Aritma PrahaPřední Kopanina
U19 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš
U17 | 23. kolo
MeteorAritma Praha

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U14 | 23. kolo
Roudnice nad LabemAritma Praha
U13 | 24. kolo
FŠ LitvínovAritma Praha
U12 | 15. kolo
Aritma PrahaSokol Stodůlky