Petra Bařinová |

Nedobitná reprezentační tvrz na Aritmě

Nově se tvořící reprezentační tým do 15 let si připsal na své konto dnešní výhru 2:0 nad Ukrajinou. Po vydřené úterní remíze 1:1 dnes mladí Češi rozhodli po změně stran, když se o obě branky postaral útočník a kapitán týmu Matěj Hadaš.

Zatímco v prvním vzájemném utkání Češi dotahovali náskok soupeře od samotného úvodu utkání, tentokrát si na vývoj a kontrolu zápasu dali větší pozor. Na stadionu pražské Aritmy měli hru většinou ve své moci a už v prvním poločase rychlými kombinacemi z křídelních prostorů několikrát Ukrajině pohrozili.

„Bylo tam pár krásných situací, kdy nám k lepšímu zakončení chybělo vyřešení finální fáze. To je asi věc, na které musíme nejvíc pracovat. Zatím tam klukům chybí určitá chytrost a vyzrálost,“ hodnotil kouč U15 Antonín Barák.

Jeho svěřenci se gólové odměny dočkali až těsně po změně stran. Další kontr z levé strany využil útočník Hadaš a dorážkou do opuštěné brány zařídil vedení. Pak Češi na chvíli vypadli z konceptu, několikrát zkazili rozehrávku a soupeře málem pustili do velkých šancí. „Možná jsme se trochu nechali uspokojit vedením, nedařilo se nám tolik držet míč a zbytečně se pouštěli do soubojových situací. Pak ale kluci pochopili, v čem chybují a vrátili se k dobré hře,“ řekl Barák.

Druhé gólové slovo znovu patřilo Hadašovi, který v 68. minutě stál na konci povedené kombinace z pravé strany hřiště. „Jsem moc rád, že to takhle vyšlo. První reprezentační góly řadím v kariéře nejvýš,“ těšil se Hadaš. „Oproti prvnímu zápasu jsme dokázali lépe otáčet hru, více jsme se nabízeli do hry a povedlo se to po všech stránkách lépe,“ hodnotil mladý forvard.

Také kouč Barák viděl oproti prvnímu duelu výkonnostní progres. „Dali jsme v základní sestavě znovu šanci novým klukům a musíme je pochválit. Ano, je na čem pracovat, ale do vedení jsme šli zaslouženě a stejně tak právu zvítězili. Druhý gól nás definitivně uklidnil,“ těšil se trenér.

Přípravné utkání s Ukrajinou:

ČR U15 – Ukrajina U15 2:0 (0:0)

Branky: 41. a 68. Hadaš. Rozhodčí: Rejžek – Černý, Melichar.

Sestava ČR: Karmazín – Nízký (57. Šrejber), Šimoník (41. Langhamer), Kollek (41. Daněk), Fukala – Kocůrek (41. Brejcha), Drozd (57. Šimeček), Hampl – Černák (41. Uriča), Hadaš, Stropsa (41. Jambor). Trenér: Barák.

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 20. kolo
Aritma PrahaDomažlice
Muži B | 20. kolo
ŘeporyjeAritma Praha
U19 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov
U17 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 13. kolo
Aritma PrahaNebušice
U14 | 21. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha
U13 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha
U12 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha