Roman Kunc |

Slavia Praha - Baník Ostrava

Navštívili jsme ligový fotbal

 

Ač příznivec Sparty, byl jsem se podívat na zápase sešívaných s Baníkem Ostrava. Důvodů bylo několik. Dostal jsem pozvání, které se neodmítá. Navíc domácí nás reprezentují v pohárové Evropě, hrají líbivý fotbal a v dresu soupeře nastupuje pro mne stále ještě nadstandardní hráč Milan Baroš.

Fotbalové prostředí a atmosféra nádherná až na pár potíží s dýcháním při použití pyrotechniky z řad obou táborů. Nebudu hodnotit dění na hřišti, zaprvé tomu tolik nerozumím, za druhé bych mohl mít špatný pohled na věc a trenér B-mužstva, který je fandou Slávie by mě už nepostavil. Nicméně Baník nebyl dnes ve své kůži. Z mého pohledu penaltový zákrok na Diopa se nepískal, zranění dvou hráčů Baníku bylo příčinou první branky. Přeci jenom Slavia má svojí kvalitu a proti devíti toho dokonale využila. Baník leč se snažil neměl dnes nárok. Všude tahal za špatný konec. Slavia svojí herní převahu sice potvrdila až v závěru zápasu a tak si lehce dokráčela k výhře 4:0 a to ještě Stoch neproměnil penaltu za zákrok na Olayinku, který velmi připomínal zákrok z prvního poločasu.

Nicméně musím konstatovat, že jsem se bavil, i když jsem seděl vedle fanoušků Slavie, kteří komentovali každou hloupost a vše viděli jen jednostranně. Mám rád když se fandí, je atmosféra a fanoušci jsou tím dvanáctým hráčem pro domácí. Už však nemusím narážky na soupeře jak simulují, jak je to nemůže bolet, vždyť se ho ani nedotkl. Ona při zákroku teče krev, ale on tam leží jak .... Vulgární narážky na Baroše, kterému ještě jako útočníkovi reprezentace skákali kolem krku už vůbec nechápu, ale nekomentoval jsem. Zatleskal jsem při povedené akci jak Slavii tak Baníku ( pokud jsem nedržel zrovna klobásu ). Střídání hráče Slavie jsem odměnil potleskem spolu se Slávisty, které jsem snad přesvědčil zatleskat i při odchodu Baroše z trávníku. Je to slušnost a úcta k hráčům na hřišti a je jedno jaký má na sobě zrovna dres.

Co se mi nelíbí je umělá tráva hned za postranní čárou. Ostatně ono už je to časté i na jiných stadionech. Myslím, že je to pro hráče i trochu nebezpečné, ale nezažil jsem tak nevím jak moc či jestli vůbec. Trávník mokrý jako houba, umělá tráva jak šmirgl. Viděl jsem jediného hráče co při osobním souboji dojel až za lajnu a tam mu musely pěkně poskočit vazy v koleni jak se zasekl. Opět komentář příznivců domácích, že si snad dělá pr..., proč se válí. Asi mají nějaké zkušenosti a rtg. Hned vyhodnotí diagnózu :-).

Poslední zmínka je o bývalých hráčích či funcionářích, kteří okolo mne procházeli ať už Pavel Kuka, Honza Nezmar, Marek Jankulovski atd.. Všichni do jednoho zdravili, víc dodávat nemusím. Všichni totiž víme jak naše dětí neumí ani zabučet a vidíme se na hřišti denně.


Přeji Všem příjemné zážitky na stadionech a snad brzy nebudou chodit na stadiony pitomci z řad „fanoušků“ jako předvedla tentokrát skupinka či jedinec z Plzně na Spartě, abych mohl vzít za čas na fotbal i svého vnuka. Jak se říká fandi, ale zůstaň člověkem.

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 20. kolo
Aritma PrahaDomažlice
Muži B | 20. kolo
ŘeporyjeAritma Praha
U19 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov
U17 | 20. kolo
Aritma PrahaFŠ Litvínov

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 13. kolo
Aritma PrahaNebušice
U14 | 21. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha
U13 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha
U12 | 20. kolo
Viktoria ŽižkovAritma Praha