Petra Bařinová | | U17

První jarní zápas mladšího dorostu SK UNION Vršovice - SK Aritma Praha 2:3 ( 1:2 )

Po náročné zimní přípravě zavítala naše U-17 na hřiště Vršovic. Na nekvalitním a hodně drnovatém trávníku, (opět poslední zápas víkendu) přesto mnohokrát lepší než UMT jakékoliv generace, podala slušný a bojovný výkon. 



Předvedená hra nebyla nejpohlednější a celkový dojem byl malinko chaotický. Naštěstí nám soupeř daroval 2 branky, které nás posunuli k vítězství.
    Vzhledem k tomu, že jsme museli díky nemocím improvizovat jak s rozestavěním, tak se sestavou jsme spokojeni s výsledkem i bojovností všech hráčů. Někteří odvedli výkon nad své možnosti a velmi mile překvapili, jiní se těžko srovnávali s novou úlohou na hřišti a necítili se v ní dobře, přesto to zvládli na výbornou.
  Průběh utkání je rozebrán na stránkách soupeře, kdy se dá souhlasit s průběhem utkání, nikoliv s komentářem toho v jaké jsme kategorii a kdo si co může dovolit. Bylo tam pár faulů z obou stran, které k fotbalu patří a jediný komentář z řad našeho mužstva směrem k rozhodčímu byl oceněn právem žlutou kartou. Jsem rád, že jsme soupeře ničím nepřekvapili a zvítězili.

Zamyšlení:

  pro nezasvěcené, mladší dorost je kategorií U16 a U17. V současné době ročníky narození 1999 a 2000. Vzhledem k tomu, že je nedostatek hráčů, kombinuje většina mužstev oba ročníky a má jeden mladší dorost. Nebo má jen mladší dorost složen z ročníku 2000. Hráči ročníku 1999 je velmi nedostatkové zboží. Náš kádr ročníku 1999 je velmi úzký, ale jsme rádi, že je a funguje. Už mě unavuje, že 60% přeboru má pocit, že hrají proti něčemu exotickému. Hodně trenérů ročníku 2000 se neustále vymlouvá a chlácholí své svěřence tím, že byl někdo starší. Tak ať je, tak se proti němu prosaď a pořád nebreč, že má někdo větší koule. Ano ročník 1999 je ročník z 20. století, nicméně není pro ročník 2000 nebezpečný ani z jiného světa.
  My (Aritma) zatím máme jak ročník 1999, tak ročník 2000. Pokud bychom šli cestou kvality, uděláme jeden silný mladší dorost kombinovaný z obou ročníků a tím ničili zdraví „trenérů“. Buďte rádi, že hrajeme s ročníkem 99, kombinací obou ročníků by se některým trenérům zablokoval krk na vlastní polovině hřiště.

Branky: Aliyev 2x, Hamouz

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 24. kolo
Aritma PrahaTachov
Muži B | 24. kolo
ZlíchovAritma Praha
U19 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš
U17 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U14 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U13 | 24. kolo
FŠ LitvínovAritma Praha
U12 | 16. kolo
Dukla jižní MěstoAritma Praha