Petra Bařinová | | U17

U17 Loko Vltavín - Aritma 2:1 ( 2:0 )

Loko Vltavín - Aritma  2:1 ( 2:0 )

Ne 25.10. 10:00h Aritma

Branka: Osi

  V 1. ze čtyř posledních těžkých utkání podzimu jsme zavítali na hřiště Lokády, která nás pustila na travnaté hřiště. Byli jsme nadšeni, jelikož UMT v Holešovicích je strašidelná, nicméně naše obutí neodpovídalo podzimní části soutěže a většina hráčů byla na hřišti jako na ledu.

  Od první minuty se nám přes malinkatý handicap dařilo držet míč na svých kopačkách a vytvořili jsme si mírný tlak a dařilo se nám dojít až do koncovky. Soupeř se zaměřil na defenzivní činnost, zahušťoval střed hřiště a hrozil z rychlých brejků. Přes veškerou snahu hrát po křídlech jsme neustále chodili středem do plných a krajní hráči se vůbec nedostávali do hry. Když už konečně ano tak místo centru si chtěl Zack asi užít míče a po naprosto nepochopitelném kličkování přišel o míč v momentě, kdy ostatní hráči byli natlačeni v pokutovém území soupeře. Soupeř šel do přečíslení a svoji šanci proměnil. Darovaný gól soupeře nakopl a byl stále nebezpečnější. Po dalším zaváhání kdy podklouzl jinak bezchybný Šimi jsme inkasovali druhý gól a přestože, naše hra nevypadala vůbec špatně jsme odcházeli do šaten s mankem 2 gólů.

  Do druhého poločasu jsme šli s rizikem buď výhra, nebo nic. Veškerou naší sílu jsme vrhli do útoku a musím všechny hráče pochválit za bojovnost a chuť s výsledkem něco udělat. Podařilo se nám ještě snížit a vytvořit si na polovině soupeře tlak. Soupeř chodil do otevřené obrany, naštěstí mu chyběla finální přihrávka a tak jsme stále měli naději na nerozhodný stav. Bohužel ten nám vzal pan rozhodčí, no to je moc krásné oslovení, mladé ucho, které vidělo fotbal jen z instruktážních videí a teď ho komise rozhodčích poslala na dorostenecký fotbal.

  Nemám ve zvyku plakat nad rozhodčími, jelikož je nemám rád a soupeři výhru přeji. Ten kluk s píšťalkou jim k vítězství nepomohl to naše chyby a laciné góly. Rozhodčí naopak i soupeře několikrát poškodil, když zbytečně kouskoval hru a nenechával výhody v momentech, kdy šel soupeř do přečíslení, pískal nesmyslné ofsajdy, kdy si hráč v postavení mimo hru zavazuje tkaničku a hra je na druhém křídle. Neměl vůbec cit pro hru a proč taky, když tomu nerozuměl. Pokud pominu 2 fauly v pokutovém území, z nichž jeden vytáhne mimo vápno a druhý vůbec nepískne, přestože má hráč málem ukopnuté přirození, pak ten poslední v poslední minutě zápasu už bylo i na mě moc. Hráč běží sám na branku je nedovoleně zastaven a sudí na to kouká jak pitomec a stojí od toho pár metrů. Jak máme kluky nabádat k tomu, aby se nerozčilovali, chovali se slušně a pak se oprávněně cítí poníženi výrokem rozhodčího, který si nezaslouží pískat ani přípravky. Pak máme co dělat, abychom kluky vůbec usměrnili. Jak si rozhodčí mají získat respekt, když jim to tací kazí. Chápu, že se to tito mladí rozhodčí učí, ale ať se to učí jinde a ne v této soutěži. To si svaz ( komise rozhodčích ) dělá srandu, že nechá kluby platit 500 stovek na rozhodčího a pak nám pošle k utkání přeboru mladšího dorostu exota. To ho nemají vyzkoušeného? Pokud ano pak to sami dělají špatně a nerozumí tomu, protože nevidí, že ten kluk vůbec neví co je fotbal. Můj bratr je hospodář a chovatel, sport ho vůbec nezajímá, neví kdo je Rosický, Čech ani Pelta, ale kdyby se přihlásil dělat rozhodčího, tak ho snad pošlete po složení zkoušky na náš zápas taky, protože ten člověk ani nevěděl, že by si mohl vzít k zápasu kopačky. Ještě, že neměl holinky nebo brusle.

  Stalo se stalo, stejně se nezmění výsledek ani práce komise rozhodčích, ale je to soutěž U17, kdy jsou hráči připravování na dorostenecký a dospělí fotbal, věnují se tomu, chodí pravidelně trénovat, je těžké tuto generaci vůbec u sportu a u fotbalu udržet a  v neděli si za odměnu zahrají, baví se fotbalem a celé jim to zkazí jeden nezmar co nemá ve fotbalovém prostředí vůbec co dělat.  Nejde vůbec o to, že nás obral o výsledek, to vem čert. Chybu udělá každý, hráč se vystřídá, trenéra odvolají, ale tento kluk bude pískat dál a ještě si myslí jak to umí a bude se mnou diskutovat, že má pravdu. Kdybych byl pacient a neměl za sebou hráče, kterým mám jít příkladem, tak jsem ho tam profackoval a píšťalku mu zarazil tak hluboko do krku, aby už do ní nikdy nefoukl. On nám všem bere vůbec chuť tuto mládež vychovávat. U nás žádný hráč nesmí diskutovat s rozhodčím, má hrát jen fotbal, neučíme hráče jen kopat do míče, ale zároveň je i usměrňujeme v chování a ve své podstatě vychováváme, ale pokud to mají řídit mladíci tohoto typu, tak by je měl taky někdo vychovávat. Bohužel oni jedou k utkání sami, není nad nimi kontrola a ještě mají neomezenou moc. Pak se všichni diví, že na muže v černém nadáváme. PFS bere do svých řad vše co má ruce a nohy a podle toho to pak vypadá.  

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 24. kolo
Aritma PrahaTachov
Muži B | 24. kolo
ZlíchovAritma Praha
U19 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš
U17 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U14 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U13 | 24. kolo
FŠ LitvínovAritma Praha
U12 | 16. kolo
Dukla jižní MěstoAritma Praha