Petra Bařinová | | U17

Střešovice – Aritma 1:1 (0:1) - Ml. dorost A

Souboj dvou vedoucích týmů pražského přeboru mladšího dorostu dopadl asi zaslouženou remízou. 

  Fotbal jako obvykle v soubojích se Střešovicemi malinko plakal. Jak už pro mě nefotbalovou umělkou, kdy o zelené barvě se nedá vůbec mluvit. Tak předváděnou hrou z obou stran. Hromady černé gumy připomínalo hřiště ještě starý Tatran Střešovice v dobách škvárového hřiště.

Na obou stranách hřiště to bylo hodně o osobních soubojích, kdy vázla jakákoliv kombinace a přes množství nakopávaných míčů šlo o to, kdo udělá chybu. Na obou týmech byl vidět jak respekt k soupeři, tak důležitost vzájemného střetnutí. První chybu udělali domácí, kterou potrestal dobře dotírající Dub. Nám se nedařilo hrát kombinačně, na hráčích byla vidět nervozita, která z nás nespadla po celé utkání, přestože jsme do druhého poločasu šli s výhodou jednogólového náskoku. Mohli jsme si více dovolit podržet míč, roztáhnout hru už od stoperů a hrát kombinačně i za cenu ztrát či nějaké chyby. Nikdo toto nechtěl vzít na sebe a udělat chybu, všichni až na Jardu Hamouze se báli hrát. Možná ještě na levé straně zálohy Zachari, ale u něj je to normální. On mi v kabině nerozumí a tudíž, měl čistou hlavu :-) Každá druhá přihrávka jak od nás tak od soupeře byl dlouhý nákop na útočící hráče, kteří sváděli nespočet osobních soubojů. Na obou stranách však stopeři byli  kvalitní, nechybující a tak šance prosadit se středem byla předem prohraná na obou stranách. 

  Soupeř nás potrestal ve druhé půli po menší chybě na pravé straně a krásně trefenou střelou z dálky kdy už oba naši stopeři dohrávali s menším či větším sebezapřením, přesto  jsme nechtěli do tak rozpumpovaného zápasu sáhnout po střídání a oceňuji v tomto ohledu všechny naše hráče, že už si konečně zvykly hrát fotbal a ne hokej. (vysvětlení:  byly jste zvyklý kdejakou bolístku řešit hokejovým střídáním, dnes se kousnete a chcete hrát, protože víte, že za mého trénování se zpět do hry už nemusíte vrátit )

  Musíme pochválit všechny hráče za přístup k utkání, kdy zodpovědně bránili, bohužel se nám nedařilo hrát kombinačně a dostávali jsme se zbytečně do hlubokého obranného bloku. Jak už jsem řekl, hráli jsme na jistotu a fotbal byl tentokrát podřízen výsledku a hráči to bohužel měli v hlavě.

Soupeř se dostal k častějšímu zakončení, kdy nás dnes dobře chytající Maty podržel. Co se týče koncovky, tak mimo gólu Štěpána Duba se nám dnes nepodařilo zakončit mezi tyče jedinou střelu na branku. Bohužel naše trápení v koncovce pokračuje. Jediný kdo ohrožoval gólmana, byl Maty několikrát dlouhým výkopem a tak ani nevíme jak kvalitního gólmana soupeř má k dispozici, když jsme ho za celý zápas neprověřili.

   Škoda, že nás soupeř nevzal na přírodní trávu, kdy by tomuto souboji o čelo přeboru rozhodně fotbalové prostředí více slušelo a to samé ze strany fotbalového svazu by bylo přinejmenším slušné delegovat zkušenějšího rozhodčího.

 

Aritma TV

Utkání 2023/24

Soutěžní zápasy mužů a dorostů

Muži A | 24. kolo
Aritma PrahaTachov
Muži B | 24. kolo
ZlíchovAritma Praha
U19 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš
U17 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Baník Souš

MLÁDEŽ 2023/24

Soutěžní zápasy žáků 

U15 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U14 | 24. kolo
Aritma PrahaFK Neratovice - Byškovice
U13 | 24. kolo
FŠ LitvínovAritma Praha
U12 | 16. kolo
Dukla jižní MěstoAritma Praha